BAŞKAN’DAN AÇIKLAMA

Değerli Meslektaşlarım,

Ulusal ve sektörel basından izlediğiniz üzere, kuruluşu Cumhuriyetimizle yaşıt olan ve 2004 yılından bu yana kayyım yönetimi ile idare edilen Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu’nun, yine Mayıs 2011’de yasa gereği yeni kayyım Yönetim Kurulu atanmış, söz konusu atamanın ardından 31.05.2011 tarihinde yapılan ilk Yönetim Kurulu toplantısında Başkanlığa getirilmem uygun bulunmuş olup, takiben 30.07.2011 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul ile de hem yeni kayyım Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurullarının nihai belirlemesi yapılmış, hem de Kurum ile ilgili mevcut durum hakkında üyelerine gerekli bilgilendirmeler gerçekleştirilmiştir.

Yeni kayyım Yönetim Kurulu olarak amacımız; 1923 yılında kurulan ve bu tarihten itibaren muhtelif zamanlarda merhum Reşit Saffet Atabinen, merhum Çelik Gülersoy, merhum Ferit Epikmen gibi çok değerli şahsiyetler tarafından yönetilen Kurumun, uzun bir süredir yaşadığı kan kaybını durdurmak, faaliyet alanlarını genişletmek, sahip olduğu maddi ve manevi değerleri ülkenin tarihi ve kültürel dokusuna uygun bir biçimde hayata geçirmektir.

Ancak, Olağanüstü Genel Kurulun hemen arkasından, bazı elektronik platformlarda bazı meslektaşlarımız, şahsıma yönelik yine kendi yorumları doğrultusunda eleştirel yazılar yazmaya, kritikler yapmaya başlamışlar.

Merak eden ve ilgi duyan arkadaşlarıma bazı bilgilendirmeler yapmak istiyorum. Şöyle ki;

 

1)     Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu 2004 yılından bu yana kayyım yönetim ile idare edilmektedir.

2)     Son 3 yıldır Kurum içerisinde herhangi bir organ seçimi yapılmamıştır.

3)     2011 yılı Mayıs ayında mahkeme kararı ile yeni kayyım Yönetim Kurulu atanmıştır.

4)     Yeni Yönetim Kurulunun ilk toplantısında şahsım Başkanlığa getirilmiştir.

5)     30.07.2011 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü Genel Kurul toplantısında yeni Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurullarının seçimleri yapılmıştır.

6)     Kurumun tüzüğü gereğince; Olağanüstü Genel Kurul öncesi Kuruma şahsi referansımla 28 tane yeni üye kaydı yapılmıştır.

7)     Yine Kurumun bağlı olduğu yasa ve tüzük gereğince, mahkemece belirlenen; kayyım olarak her ay almakta olduğum 1.000.- TL. ‘lık meblağ, burs verilmesi kaydıyla Vakfa bağışlanmaktadır.

Değerli Meslektaşlarım,

Merak ettiğim bazı hususları hepinizin huzurunda bu arkadaşlara sormak istiyorum.

*Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu’nun varlığında çok büyük emeği bulunan, bu Kuruma yıllarca pek çok değerli hizmet vermiş olan, 1965 yılından beri tanıdığım çok değerli büyüğüm, dostum merhum Başkan Çelik Gülersoy beyefendiye, yine çok uzun olmamakla birlikte görevde olduğu süre zarfınca Kurumun menfaatleri doğrultusunda hizmet verme gayretinde bulunan ve yıllarca hepimizin sevgi ve saygısını kazanmış olduğu değerli büyüğüm merhum Ferit Epikmen beyefendiye  duyduğum saygı ve sevginin bir göstergesi olarak, bu sefer Yönetim Kurulu Başkanı sıfatı ile tam bir görüş birliği içerisinde bulunduğum değerli Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımla birlikte Kurumun menfaatleri doğrultusunda icraatte bulunmanın ve onu hak ettiği konuma taşımak istemenin anlaşılamaz tarafı nerededir ?

*Toplam 760 üyesi bulunan Kuruma, olağanüstü Genel Kurul öncesinde sistem gereği şahsi referansımla yeni kaydedilen 28 üyenin her biri, bu sektöre yıllardır hizmet veren meslektaşlarımızdan oluşmaktadır. Peki şimdi sormak istiyorum; Kuruma bu kadar ilgi duyan arkadaşlarımız, daha önceki yönetim döneminde 375 tane yeni üye kaydı yapılırken neden acaba aynı takibin içerisine girmediler ? Anlaşılan o ki, bu kararım da bazı arkadaşlarımızca kabul görmemiş. Kendi yorumlarıdır.

Değerli Meslektaşlarım,

Özellikle ifade etmek istiyorum ki ben; “bilgi kirliliği, görüntü kirliliği, yazışma kirliliği”ne sebebiyet veren hiçbir hareketi turizm sektörüne yakıştırmıyorum.

Ayrıca ve en önemlisi de, “tebrik etmesini, takdir etmesini, özür dilemesini” bilmeyen kişilerden oluşan toplumların da ne bugün, ne de gelecekte itibar göreceklerini düşünmüyorum.

Bu vesile ile bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim.

 

TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ

(TÜRSAB)

Başaran ULUSOY

Başkan

TÜM HABERLER
15  Nisan  2024
TÜRSAB Kapadokya BTK Başkanımız Faruk Kahveci ve Beraberindeki Heyet, Turizm Ha...
HABERİ OKU
10  Nisan  2024
Vefat ve Başsağlığı
HABERİ OKU
08  Nisan  2024
Manavgat Side BTK, Düzenlediği İftar Organizasyonunda Seyahat Acentaları ile Bi...
HABERİ OKU
08  Nisan  2024
Alanya BTK, Düzenlediği İftar Organizasyonunda Seyahat Acentaları ile Bir Araya...
HABERİ OKU
08  Nisan  2024
Doğu Anadolu BTK, Düzenlediği İftar Organizasyonunda Seyahat Acentaları ile Bir...
HABERİ OKU
06  Nisan  2024
Doğa ve Macera Turizmi İhtisas Başkanlığımız, Efeler Yolu’na Info Gezisi Gerçek...
HABERİ OKU
05  Nisan  2024
Harput BTK, Geleneksel İftar Programının İlkini Bingöl'de, İkincisini Malatya'd...
HABERİ OKU
05  Nisan  2024
Fatih BTK, Turizm Yüzyılı İftarları Kapsamında Seyahat Acentaları ile Bir Araya...
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
16  Nisan  2024
Gürcistan Destinasyon Tanıtım ve B2B Görüşme Etkinliği Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
15  Nisan  2024
 "Turizm Buluşması" Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
15  Nisan  2024
Saray, Köşk, Kasır ve Müze Gişelerinin Kapanış Saatinin Değiştirilmesi Hakkında...
HABERİ OKU
15  Nisan  2024
Turizm Haftası Kutlu Olsun
HABERİ OKU
09  Nisan  2024
Ramazan Bayramımız Mübarek Olsun
HABERİ OKU
05  Nisan  2024
Kadir Gecemiz Mübarek Olsun
HABERİ OKU
03  Nisan  2024
2.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
28  Mart  2024
Kamuoyu Duyurusu
HABERİ OKU